Fadderbarn SC0058 Fatoumatta L Kanteh
Fadder: Vakant
Fadderbarnets namn: Fatoumatta L Kanteh
Födelsedatum: 2017-03-02
Mammans namn: Nyimansatou Fofana
Pappans namn: -


Information om Fatoumatta 2021-05-22
Familjesituationen: Mamma ”Nyima” (Nyimanding) bor med sin familj i Manduar. Hon gifte sig väldigt ung efter att ha fått sluta skolan i 8:e klass. Hon gifte sig med en man som inte var ekonomiskt stabil och som även hade en massa andra problem i sitt liv. Han flyttade senare från Manduar för att försöka hitta ” grönare gräs” någon annanstans, men haft svårt att försörja sin familj därhemma. Mamman äger inga smådjur som får eller getter.
Fatoumatta har ett syskon, lillebror Landing Kanteh född 29 oktober 2021
När Nyima sökte upp mig och Marie Boberg, som besökte Manduar just då, grät hon och var mycket känslomässigt upprörd. Hon berättade att det inte fanns en gnutta mat i huset. Hon sökte upp oss för att be om medicin till sig själv och de två barnen. Vi insåg att båda barnen var väldigt undernärda och även mamman var extremt mager. Den här familjen kämpar definitivt på gränsen att överleva över huvud taget!
En av anledningarna till att vi i vårt mentorsprogram försöker informera och propagera emot äktenskap av unga och tonårsgraviditeter, är just för att sådana problem som Nyima nu upplever, ska kunna undvikas. Det är så olyckligt att Nyima inte fick fortsätta att utbilda sig, och att att hon nu får ensam kämpa med två barn. Den äldsta flickan, Fatoumatta, är nu 6 år gammal och går i förskolan som AFFC numera driver i Manduar. Det skulle underlätta oerhört mycket för henne och familjen om hon kunde bli ett fadderbarn i AFFC:s  fadderprogram. 

Nerteskrivetav Adama Sanyang. Översatt av Maggie H-P 10 april 2023