Start


Aspeboda Foundation For Children är en liten organisation. Vi arbetar stegvis och genomför projekten i samarbete med folk på plats. Föreningen är inte vinstbringande, och vi arbetar alla ideellt.

 Din gåva redovisas och du kan följa den hjälp den gett med text och foto på vår hemsida. Vårt mål är att du ska känna dig delaktig i vårt hjälparbete och trygg i att just din gåva når de behövande.

 

Bankgiro: 783-7156

Swish-nummer för mobilen: 123 098 27 10 

Bli medlem i AFFC 2020!
Ett bra sätt att hjälpa oss är att bli medlem. Medlemmarna är det som får föreningen att gå framåt och utvecklas.
Till  medlemssidan... 

Insamlingen Ris är liv!
Nu, 27 januari, 17.223 kr!

Börjar bli dags för ett rejält lass till byarna. 5 ton bör vi kunna skicka snart.

INSAMLING TILL RIS
I Gambia i Västafrika - och säkert andra delar av Afrika - är ris synonymt med mat. Måltiden består ofta huvudsakligen av ris med lite grönsaker och ett par bitar cassava i jordnötssås, utan lyx som kött eller fisk. Ris är verkligen basen i alla måltider. Ris är liv.

Som de flesta kanske känner till, har skörden slagit fel i Gambia och våra byar. Detta på grund av regnens oberäknelighet, de kom alldeles för sent och inte i tillräcklig mängd i år. Därför vill vi hjälpa till genom att samla in och distribuera så mycket vi förmår till där det behövs bäst i Manduar och Sankandi. Byarna har en befolkning på ca. 3000 personer, så det krävs mycket om så bara de allra mest behövande ska slippa hungra några månader. Det är målet.

Därför insamling till ris - RIS ÄR LIV!

Köp Gåvobevis på 250 eller 500 kr, räcker till 50 eller 100 kg ris. En julklapp med mening! Vi mejlar det som pdf eller skriver ut och skickar för 20 kr extra. Beställ gärna genom att mejla info@affc.se.
Eller helt enkelt donera valfri summa till Swish 123 098 27 10 eller BG 783-7156. Skriv RIS i meddelandet.

Marie Boberg Marie Boberg


 

 

Sommarlotteriet 2020!
Läs om det här...

Insamlingen Hälsa 2020!

Uppdatering 7 april 2020. Nu har 96.737 kr samlats in!

Idag (1 september 2019) startar vår stora insamling! Målet är att samla in minst 100.000 kronor. Vi kommer att inkludera de pengar som kommer in vid våra event. Det har redan kommit in en del pengar för bordshyra vid Hantverksmässa och Skördemarknaden i Vassbo 21-22 september. Och en del förhandsdonationer. Det betyder att vi fått in 10% av det uppsatta målet redan innan insamlingen startat.

Vad går pengarna till? Som framgår av bilden, behövs en del till containerfrakt och en del till vårt hälsoprogram. Delar av det vi skickar nu hamnar i Hälsans Hus, utöver det kommer vi att komplettera med möbler, inredning och utrustning som införskaffas på plats i Gambia. Men när allt det är klart har vi en ordentlig grundplåt i den hälsofond som officiellt startar idag. Den kommer att möjliggöra många angelägna insatser, utbildning, tand- och hälsovård och allehanda andra insatser på hälsans område. Hur sedan hälsoprogrammet kommer att utvecklas i framtiden kommer vi att få se men vi kommer alla att spela en betydande roll där. Resan in i framtiden kommer att bli mycket intressant och givande!

2020 är det år då verksamheten i Hälsans Hus ska ha kommit igång på allvar, därav namnet på insamlingen: ”Hälsa 2020”.

Rapport från senaste styrelsemötet 10 oktober

Läs rapporten  här...

En liten lägesrapport från Gambia 12/4

Coronan oroar. Läs rapporten  här...

Bli medlem i AFFC!

Vi behöver fortsatt bli fler medlemmar i föreningen. Gå till medlemssidan för att boka medlemsskap!

Rapport från AFFC:s
årsmöte 31/3

Om årsmötet  mm. Läs här...

Reseberättelse från Marie

Nyss hemkommen från senaste resan till byarna.
Läs den här...

Nya bilder!

Från Maggie & Maries med fleras besök i februari -20. Se bildern här.

Ris är liv!

Läs om insamlingen Ris är liv på den här sidan. Titta även på insamlingen Hälsa 2020, också på den här sidan, ny uppdatering idag (27/1)

Rapport från Maggie

Maggie har kommit hem från Gambia och skrivit en första rapport.
Läs den här...

Gammal nyhet! Hjälp AFFC när du handlar på nätet!

Nu kan du hjälpa oss när du handlar på nätet utan att det kostar dig något extra. Läs hur det funkar här...

Hemsidan uppdaterad 2020-10-06