Fadderbarn SC0136 Aminata Ceesay

Barnets namn: Aminata Ceesay
Födelsedatum: 2016-07-18
Mammans namn: Fatou Jammeh
Pappans namn: Masaneh Ceesay


Grundläggande information om Aminata 2018-08-13
Aminata har tre syskon: Fatou 14 år, Bubaccar 12 och Alhagie åtta. Deras mamma jobbar som volontärlärare i grannbyn. Resten av familjen jobbar med småskaligt jordbruk. De har inga djur.
(Den här informationen uppdateras närhelst vi får in nya uppgifter, normalt en till två
gånger per år)


Rapport 2019-01-16
Aminata går i förskolans första klass och tycker om att vara där. Hon får där också skollunch och har skoluniform.
Aminata är en frisk flicka men har många hål i tänderna. Hon kommer att skickas till tandläkaren. Hon tycker om att hoppa rep och är en bra dansare.
Bakgrund. Aminata bor hos sina föräldrar tillsammans med storasyster Fatou 14, Bubucarr 12, och Alhagie 8 och en baby. De lever på vad det lilla jordbruket kan ge och har inte råd med djur. Mamman är volontärlärare men får inte betalt för det. De är mycket fattiga. De bor i ett hus med endast ett rum och en liten hall. På nätterna är det inte plats för alla att bo i rummet så en del måste sova i hallen. Mamman lider av blodbrist och värk i nacken. Resten av familjen mår bra. Aminata fick en lillasyster som nu är nästan 2 månader. De äldsta, Fatou och Buba, går i skolan i en annan by och bor hos sin mormor under terminerna. Under loven bor de också hemma hos föräldrarna. Mamman kommer att vara väldigt glad när Aminata får en sponsor. ” Eftersom det är ett stort ansvar att föda upp ett barn är hon glad om någon kan dela det ansvaret, när de är så fattiga och det är svårt att uppfylla den uppgiften”, säger hon.
Maggie
Hälsa. Mamman har anemi och är undernärd. Hon har också sköldkörtelproblem och gastrit. Hon fick antibiotika och kommer att skickas till sjukhus för kontroll och kostnadsberäkning för kirurgi.
Kebba ansvarar för det tillsammans med Dr Bah.
Sara och Marie