Fadderbarn SC0138 Nyimansatou Darboe

Barnets namn: Nyimansatou Darboe
Födelsedatum: 2014-03-14
Mammans namn: Aminata Darboe
Pappans namn: Abdulie Sanneh


Grundläggande information om Nyimansatou 2018-08-13
Familjen bor med sin mormor. De ägnar sig åt småskaligt jordbruk och trädgårdsodling. Pappan jobbar mycket hårt med jordbruket. Han har en åsna till hjälp med det, de har också en get och ett får.
(Den här informationen uppdateras närhelst vi får in nya uppgifter, normalt en till två
gånger per år)


Rapport 2019-01-16
Nyimansatou går inte i skolan än. Hon klagar ofta över huvudvärk. Hennes högra öga har skadats av en liten pinne när hon lekte. Hon har fått ögondroppar för det och är nu bra i ögat. Hon är för övrigt frisk. Hennes favoritsysselsättning är att vila sig på madrassen!
Bakgrund. Fadern och mamman har flyttat till en annan by för att arbeta. De har sina 3 barn, Fatoumata 7, Nyimansatou 4, och en lillasyster, Awa 2, med sig där. Eftersom Nyimansatou är farmors favoritbarnbarn bor hon hos henne i Sankandi och kommer att gå i skolan i Sankandi. Farmor är änka. De bor alla i samma hus som pappans äldste bror och hans fru och deras fyra barn, dvs Nyimansatous kusiner. Huset har två sovrum och ett vardagsrum för 8 personer. De är alla väldigt fattiga och mormor kan inte försörja Nyimansatou ordentligt. Hon är gammal och klen och kan inte arbeta. Reflektioner: Nyimansatou kom med sin faster, eftersom mormor är borta inågra dagar.
Jag anser därför inte att denna rapport är helt komplett.
Maggie
Hälsa. Fastern får maskmedicin och kommer att få mer efter 3 veckor.
Sara och Marie