Fadderbarn SC0045 Saikou Ceesay
Fadder: Vakant

Fadderbarnets namn: SC0045 Saikou Ceesay
Födelsedatum: 2009-05-12
Mammans namn: Fatou Sanyang
Pappans namn: Lamin Ceesay
Vårdnadshavare: mormor Mormor Binta Camara


Kort information om Saikou 2023-04-22
Saikou går nu i 8:e klassen på högstadiet. Han älskar att gå i skolan och tycker om att cykla och spela fotboll på sin fritid. Han äter ingen frukost men får skollunch, men är i år tvungen att betala 5 dalasi för den. Hur många måltider han får i hemmet för övrigt är helt beroende på vad mormor har tillgång till. Hälsomässigt mår Saikou bra men har inte fått maskmedicin i år. Däremot har han fått ett nytt myggnät mot malaria. Han har också en skoluniform.
Saikou drömmer fortfarande om att bli läkare en dag. Han är så glad för cykeln som han fick för några år sedan som gör att han lätt kan ta sig till skolan. Han tackar sin fadder Marie för allt stöd.

Mormor Binta berättar: ”Förra årets skörd blev mycket dålig förutom att jag inte orkar bruka så stor bit jord längre. Ibland är mathållningen god när vi fått fadderpengarna. Ingenting har förändrats i familjen för övrigt. Jag har fortfarande mitt ögonproblem och värk i hela kroppen. Jag är så tacksam för all hjälp som jag och speciellt Saikou får av Marie. Vi är så lyckliga när vi får ta emot fadderpengarna och ber alltid för henne.”

Nertecknat av Adama Sanyang. Översatt av Maggie H-P.