Om våra grupper

Syvarvet

Syvarvet  leds av Gogo Klingberg med den äran. Hon är en produktiv och kreativ medarbetare som man kan lita på i alla väder.  Många tjejer och killar i Manduar är lyckliga över fina kläder och annat från Syvarvet
 

En hälsning till alla medlemmar 2022
God Jul, Gott Nytt År och God fortsättning till alla er som hjälper oss att sy så mycket fint till barnen i Manduar! Ni gör ett fantastiskt jobb och ni ska veta hur viktigt det är och så glada både barn och föräldrar blir när dom får kläder.
Ha det så bra över alla helgerna!!

Gogo AFFC Syvarvet


 

Här ett meddelande från Syvarvet:

Vi är flera som under en längre tid har sytt till byn Manduar, dock har vi inte förrän nu haft ett namn, Syvarvet. Till den senaste resan skickade vi med bl a klänningar, shorts, barnryggsäckar, mensskydd etc.

Nu behöver vi Din hjälp!

Du har möjlighet att hjälpa oss att sy efter mycket enkla modeller.

Om du har slitna lakan, så tag till vara de fina bitarna, cirka 70 x 70 cm, zickzacka runtom och du har gjort en barnblöja!

Sy klänningar eller shorts i storlek från 90 cl till 140. Hör av dig till AFFC så får du hjälp med mönster. (Se exempel bild 1)

Mensskydd till kvinnorna och förlossnings bindor behövs i mängd. De sys i 4 lager med lakansväv, en ”vätskebarriär”, frotté och ett rutigt tyg. Mönster finns hos AFFC.  (Bild 2)

Barnryggsäckar. Vi behöver  c:a 35 st till de barn som ska börja i förskolan i höst.   (Bild 3)

Vi hoppas att ni är många som hör av er och vill hjälpa till.

Du är välkommen att höra av dig och kom gärna med egna idéer!!

Sommarhälsningar från Syvarvet /Gogo

 

Här kan ni hitta symönster>>

Stickvarvet

Stickvarvet skapades och leds av Carol Thuresson på ett alldeles utomordentligt sätt. Ingen begriper riktigt hur hon hinner med allt, hon är engagerad i mycket som gör livet bättre för andra. Vi är hur som helst mycket tacksamma för allt vi får från Stickvarvet!

Här kan ni hitta stickbeskrivningar>>