Hälsans Hus i Sankandi

Den här sidan ska så småningom fyllas med dokumentation om projektet Hälsans Hus

Kära medlemmar och alla andra!
Aspeboda Foundation For Children bygger Hälsans Hus i Sankandi!
AFFC har beslutat att bygga ett hus för frisk- och hälsovård i byn Sankandi i Gambia, ett Hälsans Hus. Bygget kommer att projekteras av Rolf Vilhelmson och andra medlemmar i AFFC samt Kebba NdowDarboe och Dr. Ebrima Bah som finns på plats i Gambia.

Därför startar vi en insamling med mål att samla in 50 000 kronor för att kunna förverkliga detta.

De överväganden som ligger till grund för vårt beslut är följande: Avstånd till befintlig klinik är långt, Dr. Bah stödjer sjukvården i byn tillsammans med Alagie, de kommer att ha sin mottagning och sitt förråd på ett hygieniskt och säkert ställe.
Ett flertal åkommor behandlas på plats i stället för långa dyrbara och i många fall plågsamma transporter till klinik, där övernattning och matpengar också behövs.
Vi ser fram emot att få främja hälsan i Sankandi och närliggande byar. Vårt hälsoprogram bygger på utbildning tillsammans med praktisk omvårdnad, vilket möjliggörs genom Hälsans Hus.

Ni som vill bidra med gåvor, stora som små, gör detta till vårt bankgiro 783-7156 eller till
Swish 123-0982710. Märk med ”Hälsans Hus” i meddelandet till mottagaren.


Följ med oss på resan till ett friskare liv i Sankandi på vår Facebooksida Aspeboda Foundation For Children och här på hemsidan.

 
Nygjorda betongblock vattnas under tre dagar för ökad hållfasthet

Termometern ska visa hur insamlingen går och vi ska försöka följa hela processen från början till slut med text och bild, kanske film också innan det blir klart. Vi hoppas vara helt klara inom två år från nu, helst tidigare förstås, men det är mycket som återstår att få i lås innan det rullar igång på plats. Konstruktionen av huset, alla ska vara nöjda, främst Alagie Ceesay och dr. Bah.  Och att budgeten håller.

Och nu, efter efter mindre än ett å,r är vi klara med insamlingen och har fått ihop imponerande 63 274 kronor!

Ungefär så här kan det komma att se ut. (Montage)